Način pripreme
Izdrobiti sir viljuškom, iseckati slaninu na kockice, dodati cela jaja, jedno po jedno, 2 ili 3 komada, zavisno od veličine, da masa ne bude retka i ne curi iz kiflica u pleh.
Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadođe. U prosejano brašno izmešati so, čija količina može biti i veća, zavisno od slanosti sira.
Dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko glatko testo. Ostaviti testo prekriveno krpom da naraste.
Naraslo testo podeliti na 6 delova (za manje kifle) ili na 4 dela (za veće kifle). Svaki deo blago premesiti, oblikujući lopte.
Svaku loptu rastanjiti oklagijom na 2-3 mm debljine, u obliku kruga. Seći na 8 jednakih trouglova.Na spoljnu stranu trougla staviti nadev od sira i jaja, krajeve trougla priljubiti preko nadeva da fil ne iscuri i urolati kiflicu.
Kiflice ređati u nepodmazan pleh ili na pek papir, tako da kiflica leži na špicu trougla.
Ostaviti kiflice da dobro narastu u plehu, oko 1 sat, a onda ih premazati umućenim žumancetom, razmućenim sa vrlo malo mleka i ulja, pa svaku posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 180`C.