Pečene ćuftice sa kornfleksom

Pečene ćuftice sa kornfleksom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
04/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
"Drugačije pečene ćuftice sa kronfleksom koje će se osladiti svakom ko ih proba"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso, dodajte jedno jaje, presovani čen belog luka, 30 g izrendanog parmezana, namočen u vodi, usitnjeni i isceđeni hleb.

Smesu za ćufte začinite prstohvatom bibera i prstohvatom muskatnog oraščića.

Dobro umesite sastojke i ostavite na sat vremena da se mleveno meso dobro začini. Tepsiju obložite komadom papira za pečenje.

Blago podmažite maslinovim uljem. Nauljenim rukama napravite male ćuftice i uvaljajte ih u izdrobljeni kornfleks.

Ispecite na 170°C u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 35 minuta.

Poslužite pečene ćuftice sa kornfleksom sa paradajz sosem ili mlečnim sosem sa belim lukom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: