Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana

Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k211
Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 5
04/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Trenutak kada shvatate da ste do sada jeli nepravilne ćufte, umesto da probate ove velelepne ćufte od tikvica sa hrskavom koricom parmezana"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (otprilike 1 kg)
  • sir - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaja - 1 komad
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • beli biber
  • so
  • prezle - 50 g
  • parmezan - 50 g (izrendani)
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice na krupno rende. Posolite ih s malo soli i stavite ih u đevđir na otprilike sat vremena da se iscedi voda iz njih.

Nakon toga ih istiskajte.

U posudi pomešajte tikvice, sir, mirođiju, jaje, ulje i začine. Sve dobro promešajte kako bi se pomešali svi proizvodi.

U drugoj posudi pomešajte prezle i parmezan. Odvojte 1 supenu kašiku parmezana za posipanje.

Zagrabite kašikom od smese sa tikvicama i uvaljajte u prezle. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte ćuftice od tikvica. Odozgo pospite odvojenim parmezanom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 30-40 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Poslužite ćuftice od tikvica sa mlečnim sosem od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti