Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana

Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ćufte od tikvica sa koricom od parmezana5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Trenutak kada shvatate da ste do sada jeli nepravilne ćufte, umesto da probate ove velelepne ćufte od tikvica sa hrskavom koricom parmezana"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (otprilike 1 kg)
  • sir - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • mirođija - 1/2 vezice
  • jaja - 1 komad
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • beli biber
  • so
  • prezle - 50 g
  • parmezan - 50 g (izrendani)
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte tikvice na krupno rende. Posolite ih s malo soli i stavite ih u đevđir na otprilike sat vremena da se iscedi voda iz njih.

Nakon toga ih istiskajte.

U posudi pomešajte tikvice, sir, mirođiju, jaje, ulje i začine. Sve dobro promešajte kako bi se pomešali svi proizvodi.

U drugoj posudi pomešajte prezle i parmezan. Odvojte 1 supenu kašiku parmezana za posipanje.

Zagrabite kašikom od smese sa tikvicama i uvaljajte u prezle. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte ćuftice od tikvica. Odozgo pospite odvojenim parmezanom.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 30-40 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Poslužite ćuftice od tikvica sa mlečnim sosem od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: