Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolnice»Pileći rolati punjeni gorgonzolom, žalfijom i orasima

Pileći rolati punjeni gorgonzolom, žalfijom i orasima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pileći rolati punjeni gorgonzolom, žalfijom i orasima
Fotografije: Ivelina
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prefinjeni način da razmazite voljenu osobu - punjeni pileći rolatčići sa posebnim sastojcima"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada, bez kostiju
  • gorgonzola - 100 g, sir
  • maslac - 50 g
  • žalfija - 4 komada, listići, sveža ili 1 supena kašika suve
  • biber
  • so
  • orasi - 4 supene kašike, iseckani
  • pečurke - 4 supene kašike, marinirane
  • sos
  • belo vino - otprilike 150 ml
  • gorgonzola - 50 g
  • blitva - kuvana, za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pileće rolate tako što ih prvo začinite solju, biberom, žalfijom i s malo maslinovog ulja.

Ukoliko su debeli, blago ih istucajte, kao i kod začina, lepše se začine njima. Ostavite na dvadesetak minutica da se mariniraju.

Nakon što se pileće kriškice začine, lepo ih pospite orasima i s malo iseckanih mariniranih pečuraka (možete i da ih preskočite, ukusno je i bez pečuraka), stavite u sredinu jedan debeli komad gorgonzole.

Kriškice piletine uvijte na pola, savijte kraće strane ka centru i završite uvijanje rolatčića.

Vežite ih kuhinjskim konopcem ili pričvrstite čačkalicama za zube.

Pripremljene pileće rolatičiće uvaljajte u brašno.

Stavite maslac u tiganj i dobro ih zapecite sa svih strana da se dobije lepa boja. Dodajte malo vina i ostavite da ispri i da deglaziraju pileće rolate. Nakon toga dodajte preostalo vino.

Nastavite da kuvate na slaboj vatri otprilike 20 minutica, okretajući ih s vremena na vreme. Nakon toga u sos od kuvanja dodajte komadić gorgonzole, promešajte da se istopi i zgusti sos.

Servirajte sa unapred skuvanom blitvom, uvijenom u rolatić (ili kako vam se dopada) i lepo dekorišite rolatčićima i kapljicama sosa.

Ovi pileći rolatići punjeni gorgonzolom, žalfijom i orasima su jedno praznično gurmansko jelo veoma prefinjenog ukusa!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: