Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Vekne»Hlepčić sa orasima i gorgonzolom

Hlepčić sa orasima i gorgonzolom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Hlepčić sa orasima i gorgonzolom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
05/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
2
"Hrana za dušu, aromatični hlepčići sa gorgonzolom i medom - neodoljiva kombinacija"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g, belo
  • orasi - 70 g, mleveni
  • voda - 180 ml, topla
  • kvasac - suvi, 1 kesica ili 20 g svežeg
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • gorgonzola - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte suve sastojke - orahe, brašno i so. Rastvorite kvasac u malo mlake vode sa šećerom i ostavite na 15 minuta. Napravite udubljenje u suvim sastojcima i sipajte kvasac i ulje.

Zamesite meko testo koje se ne lepi. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Ostavite da nadođe u pokrivenoj posudi oko 40 minuta. Kad bude gotov podelite na dva dela.

Razvucite jedno parče na pravougaonik, preko brašnom posute radne površine. Izmrvite polovinu sira preko razvučenog testa.

Uvijte u rolat. Ponvite sa drugim delom testa. Ostavite oba hleba da nadođu oko 15 minuta.

Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Servirajte isečene hlepčiće sa medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: