Način pripreme
Operem ribu, očistim i filetiram u četiri fileta. Na svaki file stavljam malo belog luka (sitno iseckanog), čili papriku (sitno iseckanu), biber, morsku so.
Istovremeno radim sa dva tiganja: u jednom riba sa belim lukom, čili i biber, postavljena sa kožicom odozdo da se zapečati u maslacu na 5 minuta (na fotografijama pokazujem ribu sa začinima); pečurkama je potrebno takođe 5 minuta da puste svoj sok, kod njih postoji jedna osobenost prilikom pripreme.
Prvo dinstam pečurke u tiganju uz blago pritiskanje da puste svoj sok koji će obojiti pavlaku. Dinstam bez masnoće otprilike 5 minuta, posle dodajem pavlaku i ostavljam na slaboj ringli na otprilike 10-15 minuta da se blago zgusti.
Riba u drugom tiganju je već izdinstana (zapečaćena), bez okretanja, špatulom stavljam u tepsiju ponovo sa kožicom odozdo.
Tepsiju stavljam u rernu da se riba ispeče, na otprilike 15 minuta.
Tiganj koji sam koristila za ribu, koristim da izdinstam škampe (možete i bez škampa da spremite moj recept).
Ovo je jedan veoma prefinjen specijalitet za posebne povode!