Riblja čorba od tolstolobika

07/12/2020
"Prijatno sa ribljom čorbom od tolstolobika"
Priprema20 min.
Kuvanje355 min.
Ukupno375 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1 glava i malo od mesa
  • limuntus
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • paradajzi - 1 - 2 komada
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • selen
  • majčina dušica
  • estragon
  • peršun
  • so
  • biber
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena od škrga i očiju glava ribe i meso se posipaju s malo limuntusa.

Prelivaju se vodom i posole. Kuvaju se dok meso ne postane mekano. Vade se iz bujona i čiste se od kostiju.

Bujon se procedi.

U šerpi se zagreje ulje. U njemu se dinstaju sitno iseckani luk, paprika i šargarepa.

Prelivaju se bujonom. Nakon što čorba provri, stavljaju se začini, tako da selen preovladava.

Kada povrće omekne, dodaje se i riba očišćena od kostiju.

Riblja čorba se dodatno začini mlevenim crnim biberom i po želji ljutom paprikom.

Ova seoska čorba je bistra, jedna vrsta predjela, preludijum za pravo jelo.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar