Način pripreme
Rerna - 170 stepeni.
Ravan pleh, obložen papriom za pečenje.
Ugrevamo mleko, dodajemo kvasac da se rastvori.
U posudu miksera sipamo prosejano brašno, so, šećer, jaja i mleko sa kvascem. Dodajemo izrendane kore citrusa. Mesimo na sporoj brzini miksera.
Kada smesa postane homogena, počinjemo da dodajemo maslac, iseckan na kockice i malo dodatno brašna. Mesimo 10 minuta. Testo treba da bude meko i da se ne lepi.
Vadimo iz posude i mesimo rukama. Stavljamo u posudu, namazanu sa malo maslinovog ulja i ostavljamo da nadođe.
Nadošlo testo delimo na 8 jednakih delova. Svako parče delimo na dva dela i pravimo fitilje dužine 40 cm. Uvijamo jednu sa drugom i zatvaramo krug. Poređamo u pleh. Ostavljamo da nadođe 20-30 minuta.
Umutimo žumance sa kapljicama ulja i namažemo brioše. Posipamo konfetama.
Pre nego što uključimo rernu stavljamo jednu posudu sa vodom. Ugrevamo rernu i pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom.