Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Puding od limuna u rerni

Puding od limuna u rerni

Puding od limuna u rerni
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Svež puding od limuna - recept je sa tačnim količinama i savršnog završnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 3 šolje
  • tečna pavlaka - 1/2 šolje
  • prirodni skrob - 3 supene kašike
  • limunov sok - 2 supene kašike
  • kora limuna - 1/2 kašičice, izrendana
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • maslac - za premazivanje
  • šećerne mrvice - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo skrob sa 1/2 šolje mleka.

Lepo promešamo jaja sa šećerom. Sipamo pavlaku, preostalo mleko, limunov sok, promešamo, dodajte istopljeni skrob i koru limuna, ponovo promešamo i sipamo u mali duboki kalup za pečenje, podmazan maslacem.

Stavljamo ga u veći kalup, napola pun hladnom vodom.

Stavljamo u rernu, uključujemo na 180°C i domaći puding pečemo otprilike 40 minuta.

Ostavljamo puding od limuna da se stegne na sobnoj temperaturi na jednu noć.

Odsečemo komade pudinga od limuna u rerni, stavljamo u tanjiriće, posipamo šećernim mrvicama i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: