Način pripreme
U jednu kanticu skyra dodajemo sirup od agave, 2 supene kašike ceđenog mleka i kakao. Dobro promešamo.
Rastvaramo 1 kesicu želatina u 1 supenoj kašiki vode, zagrevamo ga 2 sekunde i sipamo u smesu.
Promešamo i sipamo u mali kalup sa pokretnim dnom, obložen prozračnom folijom. Izravnamo i stavljamo u frižider na 20 minuta.
Pripremamo drugi sloj, tako što pomešamo voćno mleko sa ananasom, 2 supene kašike ceđenog mleka, 2 supene kašike običnog skyra prethodno rastvorenog u 1 supenoj kašiki i zagrejanu drugu kesicu želatina.
Promešamo i sipamo na prvi sloj. Stavljamo u frižider na 20 minuta.
Treći sloj pravim tako što pomešam voćno mleko sa višnjama, 2 supene kašike ceđenog mleka, 2 supene kašike običnog skyra i ponovite proceduru rastvaranja i dodavanja 1 kesice želatina. Sipamo na drugi sloj i stavljamo u frižider na 20 minuta.
Poslednji sloj pripremamo tako što u skyr sa vanilom dodajemo rastvoreni i zagrejan poslednji želatin.
Promešamo i sipamo odozgo na treći sloj.
Dijetalnu tortu stavljamo na jednu noć u frižider.
Pre posluživanja dijetalnu želiranu torticu odozgo dekorišemo topingom od malina ili nekim drugim po izboru.