Jednostavni milibroti sa kiselim mlekom

Jednostavni milibroti sa kiselim mlekom

10/12/2020
"Jednostavni milibroti s kojima će se izboriti i kulinar početnik, koji praznik želi da učini još specijalnijim"
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 867
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite kvasac u posudici, stavite 2 supene kašike šećera i toplo sveže mleko.

Promešajte i posle dodajte malo brašna (3 supene kašike), ostavite da se aktivira kvasac.

Odvojte jedno žumance, umutite jaja sa šećerom i kiselim mlekom,

Izrendajte koru limuna i posipte vanilu.

Prosejte brašno sa prstohvatom soli i sipajte obe smese.

Počnite da mesite, kada dobijete lepljivo testo, sipajte po malo od masnoće i tako mesite dok se u potpunosti ne upije cela količina.

Udarajte u radnu površinu ili sto, kako biste imali jedno lepo elastično testo za milibrot.

Ostavite ga da naraste, nakon čega oblikujte po želji i sa punjenjem po vašem izboru.

Osatvite milibrote da narastu, nakon čega mažite žumanem i posipajte šećerom.

Pecite jednostavne milibrote sa kiselim mlekom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakon čega smanjujete na 160 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar