Način pripreme
Usitnite kvasac u posudici, stavite 2 supene kašike šećera i toplo sveže mleko.
Promešajte i posle dodajte malo brašna (3 supene kašike), ostavite da se aktivira kvasac.
Odvojte jedno žumance, umutite jaja sa šećerom i kiselim mlekom,
Izrendajte koru limuna i posipte vanilu.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli i sipajte obe smese.
Počnite da mesite, kada dobijete lepljivo testo, sipajte po malo od masnoće i tako mesite dok se u potpunosti ne upije cela količina.
Udarajte u radnu površinu ili sto, kako biste imali jedno lepo elastično testo za milibrot.
Ostavite ga da naraste, nakon čega oblikujte po želji i sa punjenjem po vašem izboru.
Osatvite milibrote da narastu, nakon čega mažite žumanem i posipajte šećerom.
Pecite jednostavne milibrote sa kiselim mlekom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni nakon čega smanjujete na 160 stepeni.
Komentari