Način pripreme
Oguljenu bundevu isecite na male kockice (otprilike 2-3 cm). Zagrejte malo masti u tiganju.
Pržite bundevu dok ne bude gotova otprilike 5-10 minuta, Prebacite u posudu.
U istom tiganju zagrejte masnoću i prepržite luk i mleveno meso 15 minuta.
Dodajte začine i promešajte.
Sipajte sos paradajz i kuvajte dok se ne zgusti. Promešajte izdinstanu bundevu u paradajz sosu sa mlevenim mesom da se ravnomerno pomeša.
Od smese i kora napravite dve štrudle.
Rasprostrite četiri fine kore u tepsiju na papir za pečenje. Namažite rikotom ili drugim mekim sirom poput Filadelfije.
Rasporedite polovinu smese za punjenje u sredinu kora po dužini, kako biste prekrili približno jednu trećinu nje.
Uvijte, potpomagajući se papirom na kojem su kore. Dva kraja savijte ka unutra da ne bi iscurela smesa prilikom pečenja.
Uvijte i drugu slanu štrudlu na isti način.
Namažite belancem i pospite bundevinim semenkama i čedar sirom, ukoliko želite.
Prebacite u rernu i pecite na 200 stepeni 20-30 minuta dok ne postane zlatkasto. Ostavite da se ohladi na 10 minuta, nakon toga isecite.
Poslužite sa salatom i mekim sirom sa svežim biljkama.
Definitivno pripremite ove tako ukusne štrudle sa bundevom i mesom.