Način pripreme
Zagrejte rernu na 180°C. U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, pa pržite pipke 2 do 3 minuta, mešajući drvenom kašikom.
Dodajte luk, spanać (dobro isceđen), so i biber (po želji), pa dinstajte 4 minute. Dodajte pirinač i muskatni oraščić (ako koristite).
Dinstajte 3 minute, stalno mešajući, pa dodajte vino. Nastavite dinstati još 3 minute, pa dodajte sok od jednog limuna. Pomešajte dobro sve sastojke, pa skinite sa šporeta. Proverite ukus, dodajte mirođiju i još bibera i soli, ako je potrebno. Promešajte i ostavite sa strane.
Manjom kašikom punite lignje ovom mešavinom (neka punjenje zauzme maksimalno ¾ lignje).
Otvor zatvorite čačkalicom dobro, a na drugom kraju napravite rupicu za paru.
Poredajte lignje u dublju tepsiju, dodajte oko liganja i mešavine za punjenje (ako vam je ostalo viška). Sve zalijte temeljcem od povrća i sa 70 ml maslinovog ulja.
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta. Skinite foliju, pa pecite tako još 5 minuta dok lignje ne dobiju malo smećkaste boje.