Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Pita od rikote, praziluka i patlidžana

Pita od rikote, praziluka i patlidžana

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pita od rikote, praziluka i patlidžana
Fotografije: Lenka
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusna i brza pita sa povrćem, kojoj nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1 struk, manji
  • patlidžan - 1 kom.
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so
  • biber
  • rikota sir - 250 g
  • jaja - 5 kom.
  • tvrdi beli sir - 2 kriške
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • belo brašno - 2 kašike
  • jogurt - 5 kašika
  • prašak za pecivo - 3 g
  • lan
  • maslac
  • prezla
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstati povrće dok ne omekša.

Za to vreme umutiti jaja, sa brašnom, jogurtom, praškom za pecivo, sirevima. Podmazati vatrostalnu posudu maslacem i posuti prezlom.

Dodati povrće u smesu i pomešati.

Sasuti posudu u vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni 30 min na 200 stepeni

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: