Način pripreme
Zagrejte vodu do telesne temperature i sipajte je u dve vrste brašna, koje ste promešali i dodali im so. Dodajte maslac i ulje i umesite glatko testo. Ako mesite rukama, mesite oko 10-15 minuta, a ako radite kuhinjskim robotom, 4-5minuta.
Formirajte loptu od testa, premažite ga uljem i stavite ga u posudu, pa ga umotajte folijom. Ostavite testo određeno vreme, da se opusti i da ne bude žilavo.
Dok se to ne desi, pripremite ostale stvari.
Naseckajte korijander (ili peršun), a cvetove karfiola sameljite u blenderu. Držite ih u posebnim posudama.
Nakon karfiola, u blenderu sameljite beli luk, đumbir i čili papriku. Posle ćete dodati i kajensku alevu papriku, procenite ljutinu i ako niste ljubitelji ljute hrane, zamenite čili papriku sa pola obične, slatke, zelene paprike.
U tiganju, na slaboj vatri (60 stepeni), stavite prečišćeni maslac Gi, beli luk sa đumbirom i paprikom. Kuvajte 2 minuta, dodajte kajensku papriku, kumin, prstohvat soli i karfiol.
Pojačajte malo vatru (na 80 stepeni) i sve upržite oko 5 minuta.
Gotovi nadev prebacite u cediljku i ostavite ga da se ohladi. Tek nakon toga ubacite korijander i promešajte.
Testo, koje je odmorilo, podelite na 6 jednakih delova. Svaki deo razvucite u tanku koru i na sredinu stavite po 2 kašike karfiola. Sklopite testo prema unutra i dobro ga zatvorite.
Kako bi lepinje bile tanke, možete ih pritisnuti oklagijom ili prstima. Ne sekirajte se ako malo od nadeva izađe na nekom mestu.
Ispržite tanke indijske lepinje sa karfiolom na umerenoj vatri, sa po 2 kašike ulja za svaku lepinju.
Poslužite aromatične tanke lepinje i obavezno ih jedite dok su tople.
Prijatno!