Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Tanke indijske lepinje sa karfiolom

Tanke indijske lepinje sa karfiolom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Tanke indijske lepinje sa karfiolom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Tanke indijske lepinje sa karfiolom - ne baš standardna ideja, koju smo spremni da probamo danas, čim smo videli krajnji rezultat na slici"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 200 g
  • korijander - 10 g svežeg lišća (ili peršun)
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - komad od 5 mm, oljušten
  • čili paprika - 1 komad, zelena
  • kajenska paprika - 1 prstohvat, mlevena
  • kumin - 1/2 kašičice, zrna
  • so - 1 prstohvat
  • gi - 30 g, prečišćeni maslac
  • Za testo
  • belo brašno - 150 g, od tvrde pšenice
  • integralno brašno - 150 g
  • voda - 150 - 160 ml
  • gi - 30 g, prečišćeni maslac
  • ulje - 20 g + za mazanje
  • so - 1 kašičica
  • još
  • gi - 16 kašika, za prženje lepinja
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu do telesne temperature i sipajte je u dve vrste brašna, koje ste promešali i dodali im so. Dodajte maslac i ulje i umesite glatko testo. Ako mesite rukama, mesite oko 10-15 minuta, a ako radite kuhinjskim robotom, 4-5minuta.

Formirajte loptu od testa, premažite ga uljem i stavite ga u posudu, pa ga umotajte folijom. Ostavite testo određeno vreme, da se opusti i da ne bude žilavo.

Dok se to ne desi, pripremite ostale stvari.

Naseckajte korijander (ili peršun), a cvetove karfiola sameljite u blenderu. Držite ih u posebnim posudama.

Nakon karfiola, u blenderu sameljite beli luk, đumbir i čili papriku. Posle ćete dodati i kajensku alevu papriku, procenite ljutinu i ako niste ljubitelji ljute hrane, zamenite čili papriku sa pola obične, slatke, zelene paprike.

U tiganju, na slaboj vatri (60 stepeni), stavite prečišćeni maslac Gi, beli luk sa đumbirom i paprikom. Kuvajte 2 minuta, dodajte kajensku papriku, kumin, prstohvat soli i karfiol.

Pojačajte malo vatru (na 80 stepeni) i sve upržite oko 5 minuta.

Gotovi nadev prebacite u cediljku i ostavite ga da se ohladi. Tek nakon toga ubacite korijander i promešajte.

Testo, koje je odmorilo, podelite na 6 jednakih delova. Svaki deo razvucite u tanku koru i na sredinu stavite po 2 kašike karfiola. Sklopite testo prema unutra i dobro ga zatvorite.

Kako bi lepinje bile tanke, možete ih pritisnuti oklagijom ili prstima. Ne sekirajte se ako malo od nadeva izađe na nekom mestu.

Ispržite tanke indijske lepinje sa karfiolom na umerenoj vatri, sa po 2 kašike ulja za svaku lepinju.

Poslužite aromatične tanke lepinje i obavezno ih jedite dok su tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: