Indijske lepinje Paratha

03/09/2019
"Egzotične, mirisne, prosto neodoljive - obavezno probajte "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pšenično brašno - 200 g, integralno
  • pšenično brašno - 100 g, fino
  • maslac - 2 supene kašike, kravlji, rastopljen
  • voda - 150 ml, mlaka
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste brašna i so pomešajte u velikoj posudi. Dodajte rastopljeni maslac. Postepeno sipajte mlaku vodu, mešajte neprestano.

Zamesite glatko, meko testo, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite da odstoji pola sata.

Nakon toga testo podelite na 10 jednakih loptica. Svaku razvijte na ne mnogo tanak krug na stolu, posutom brašnom, namažite sa malo rastopljenog maslaca i presavijte na dva dela. Ponovo namažite maslacem i savijte na još dva dela.

Razvucite na veliki trougao. Trouglove pecite u dobro ugrejanom suvom tiganju sa debelim dnom (ili teflonskom) po 2-3 minuta sa svake strane, pazite da ne zagore.

Kad dobiju zlatnobraon boju, gornji deo namažite maslacem (tako će lepinja pasti). Okrenite i namažite sa druge strane.

Servirajte odmah.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar