Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Posni podvarak

Posni podvarak

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posni podvarak
Fotografije: Veca
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pošto je vreme posta, ovo vam je Vecin predlog za ukusan ručak"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • ulje - po potrebi
  • crni luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • voda - po potrebi (oko 200 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk dok ne postne staklast. Dodati šećer i upržiti dok luk ne dobije zlatno žutu boju.

Zatim dodati iseckan kiseli kupus i upržiti 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati iseckan beli luk, lovorov list i sve izmešati.

Smesu usuti u vatrostalnu posudu ili pekač, naliti vodom koliko da ogrezne, prekriti alu-folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta. Nakon toga, ukloniti foliju i podvarak peći još 15 minuta.

Gotov posni podvarak izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, servirati i poslužiti.

Savet: Ukoliko je potrebno, tokom pečenja smanjiti temperaturu kako podvarak ne bi goreo.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: