Način pripreme
Odvojiti žumanca od belanaca pa ulupati sa 5 kašika šećera belanca da se dobije čvrsta pena kao dobro umućen šlag.
Zatim dodavati 5 žumanca, jedno po jedno i 100 ml ulja uz mućenje.
Na kraju dodati kakao i brašno pa sve jediniti žicom ili varjačom.
Obložiti pleh prečnika 26 cm pa istresti masu za koru i peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Dužina pečenja može biti par minuta duža ili kraća, zavisno od rerne.
Ponoviti postupak još jednom.
Ohlađene korice preseći vodoravno da se dobiju 4.
Prašak za puding pomešati sa malo hladnog mleka pa razmutiti.
Ostatak mleka sipati u dublju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju vatru pazeći da ne zagori sačekati da provri pa zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Pudingu odmah dodati izlomljenu čokoladu, mešati dok se ne otopi i sjedini pa prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti omekšali maslac i dodati ga ohladjenom pudingu koji smo prethodno “razbili” malo mikserom pa sve umutiti zajedno.
Na kraju dodati eurokrem i sve sjediniti.
Na tacnu staviti kalup, može i ne mora pa četvrtinu na fila, drugu koru, fil, treću koru, fil, pa poklopiti četvrtom korom.
Tortu sam ja stavila jedno pola sata u frižider, da krene da se steže pa onda skinula obruč da je završim. Sve to možete raditi a i ne morate zavisno koliko vremena imate ili možda nemate obruč od kalupa. Može lepo da se nafiluje i bez njega.
U ostatak fila, opet može i ne mora sam dodala 40 gr šlag krema od čokolade i sve izmutila da bih dobila vazdušasti fil za dekoraciju torte.
Tortu kada izvadite premazati odozgo i okolo.