Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Rolat od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama

Vesela SHVesela SH
Šegrt
226126
Rolat od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Vesela SH
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Ovaj rolat sa krompirom, mlevenim mesom i pečurkama na prvi pogled može da vam izgleda sasvim jednostavan, ali ukus mu je jednostavno neprevaziđen"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • jaje - 1 komad
  • pečurke - 7 šampinjona
  • peršun - 4 struka
  • kiseli krastavčići - 4 komada, za nadev
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike ili ulje
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • prezle - oko 1 šolja, za posipanje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte prethodno oljušten krompir.

Iscedite ga od vode u dok je još topao, pasirajte ga, dodajte so, biber po ukusu, kašičicu majčine dušice, sitno isečenu 1 glavicu i dva struka peršuna.

Zamesite mleveno meso sa jednim jajetom, glavicom sitno isečenog luka, dve vezice peršuna, solju, biberom po ukusu.

Nakon što ste dobro zamesili mleveno meso, dodajte u njega dva kisela krastavčića, isečena na sitno i promešajte.

Možda ćete se čuditi zašto stavljamo krastavčiće u mleveno meso, to je zato što je tako mleveno meso sočnije.

Dinstajte pečurke u 25 g maslaca, nakon toga ih isecite na sitne parčiće.

Uzmite dasku za sečenje i na nju stavite foliju, namažite masnoćom, oko 1 kašika.

Rasporedite izgnječen i začinjen krompir, preko njega stavite zamešeno mleveno meso, nakon toga preko mesa rasporedite pečurke i preostale kisele krastavčiće isečene na sitno.

Stavite preostalu masnoću u duguljasti kalup za kolač.

Namažite ruke uljem i pomoću folije uvijte slani rolat, prilepljujući rukama - zagladite krompir smesu, prilepite i stranice.

Pri uvijanju rolat posipajte prezlama.

Oblikujte rolat veličine kalupa za pečenje.

Da biste lakše stavili u kalup, potrebno je da nagnete kalup ka rolatu i zajedno sa daskom da ga približite da sklizne u kalup za pečenje.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada rolat od krompira preplane, izvadite ga iz rerne, pospite ga narendanim kačkavaljem i dopecite oko 5-10 minuta dok kačkavalj ne dobije zlatastu boju.

Rolat od krompira sa mlevenim mesom je veoma ukusno i lepo jelo!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: