Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa pečurkama, slaninom i sosom od paradajza

Taljatele sa pečurkama, slaninom i sosom od paradajza

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Taljatele sa pečurkama, slaninom i sosom od paradajza1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kada pogledamo ovaj tanjir sa taljatelama, kreće voda na usta"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g (testenina)
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 2 komada
  • beli luk - 3 čena (zgnječen)
  • slanina
  • paradajz - 400 g (iz konzerve), nasečen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja i ocedite je od vode.

Pripremite sos. Naseckajte luk, beli luk, pečurke i slaninu na sitno. Ugrejte maslinovo ulje i u njemu do zlatne boje ispržite crni i beli luk.

Dodajte pečurke i slaninu i pržite sve oko 5 minuta. Dodajte nasečeni paradajz i pržite dok ne bude gotovo. Začinite po ukusu.

Poslužite gotove taljatele prelivene sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: