Heljda sa kukuruzom i graškom

Heljda sa kukuruzom i graškom

06/01/2021
"10 minuta pre kuvanja imate kompletno jelo od heldje sa kukuruzom i graškom"
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano222
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • heljda - 250 g
  • kukuruz - 1 komad, iz konzerve /340 g/
  • grašak - 1 komad, konzerv /420 g/
  • soja sos - 9 supenih kašika, taman
  • maslac - oko 90 g
  • pileći bujon - 2 komada
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistimo heljdu. Nakon što je očistimo, operemo heljdu dobro mlakom vodom. /Ja stavljam u veliku cediljku i peremo tekućom vodom oko 1-2 minuta, mešamo rukom da se dobro ispere dobro/.

Nakon toga potopimo u posudu sa mlakom vodom na oko 50 minuta dok dobro ne nabubri. Čim bude gotovo, ocedimo.

U tiganj stavljamo kravlji maslac da se dobro ugreje i pažljivo sipamo heljdu.

Mešamo drvenom spatulom da ne zagori i pržimo oko 1-2 minuta. Dodajemo soja sos i energično mešamo oko 1 minut.

Dodajemo pileći bujon i vodu, nakon toga dodajemo kukuruz šećerac i grašak. Sve dobro promešamo.

Ostavljamo na vatri još 5 minuta, neprestano mešamo da ne zagori heljda. Možemo konzumirati samo ovako ili da serviramo kao prilog.

Neka vam je slatko!

Heljda sa kukuruzom i graškom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar