Način pripreme
Dobro očistimo heljdu. Nakon što je očistimo, operemo heljdu dobro mlakom vodom. /Ja stavljam u veliku cediljku i peremo tekućom vodom oko 1-2 minuta, mešamo rukom da se dobro ispere dobro/.
Nakon toga potopimo u posudu sa mlakom vodom na oko 50 minuta dok dobro ne nabubri. Čim bude gotovo, ocedimo.
U tiganj stavljamo kravlji maslac da se dobro ugreje i pažljivo sipamo heljdu.
Mešamo drvenom spatulom da ne zagori i pržimo oko 1-2 minuta. Dodajemo soja sos i energično mešamo oko 1 minut.
Dodajemo pileći bujon i vodu, nakon toga dodajemo kukuruz šećerac i grašak. Sve dobro promešamo.
Ostavljamo na vatri još 5 minuta, neprestano mešamo da ne zagori heljda. Možemo konzumirati samo ovako ili da serviramo kao prilog.
Neka vam je slatko!
Heljda sa kukuruzom i graškom je gotova.