Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Sušeni paradajz iz rerne

Sušeni paradajz iz rerne

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Sušeni paradajz iz rerne
Fotografije: Lenka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
3
"Da više ne razmišljate - gde da nađemo sušeni paradajz"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2, 5 kg
  • so - 3 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • beli luk - 3 čena
  • bosiljak - 3 kašičice
  • majčina dušica - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Oprati paradajz. Prerežite paradajz po dužini i uklonite jezgro u svakoj polovini. Kašikom izdubite seme paradajza.

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite paradajz prerezanom stranom prema gore na pleh za pečenje. Pospite paradajz šećerom i solju.

Zagrejte rernu na 90°C i sušite dok se paradajz ne smežura oko ivica, ali još uvijek bude debeo. oko 4-5 sati. ostavite vrata malo otvorena. Vreme se može mijenjati u zavisnosti od veličine paradajza.

Osušeni paradajz prebacite u sterilisanu teglu. Između svaka 2-3 sloja stavite narezani beli luk, bosiljak i majčinu dušicu.

Zagrijte maslinovo ulje (ne prokuvajte) i ulijte u teglu do potpunog poklopca. Neka odstoji 24 sata pre upotrebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: