Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Sočne teleće šnicle u rerni

Sočne teleće šnicle u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Sočne teleće šnicle u rerni6 / 6
11/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
4
"Priprema se jednostavno, a veoma je ukusno - sočne teleće šnicle u rerni - zapisivanje recepta je obavezno"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 4 komada, od bifteka, debljine 1 cm
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • šećer - 4 prstohvata
  • so - 4 prstohvata, krupna
  • ruzmarin - 2 grančice, svež
  • biber - 4 prstohvata
  • rum - 4 poklopca
  • majčina dušica - 4 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Kako bi teleće šnicle u rerni zaista bile sočne, treba da ih prvo marinirate, a da ih zatim dobro zatvorite prženjem.

Kada pripremamo teletinu na tiganju ili roštilju, skoro nikada ga ne treba začinjavati ili marinirati - na taj način se oseća njegov pravi ukus i kod pravilne termičke obrade i sa kvalitetnim mesom, ono će uvek biti mekano.

Kada se radi o pečenju telećih šnicli u rerni, možete da pribegnete mariniranju, jer uvek postoji opasnost da će rerna isušiti meso.

Zbog toga, utrljajte šećer u šnicle da ih omekša, dodajte dobar mirisni rum, biber, maslinovo ulje, ruzmarin i majčinu dušicu. Ostavite šnicle na 4 sata ili najbolje preko noći u frižideru.

Drugi trik za očuvanje sokova u mesu je onaj trenutak pre ubacivanja u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Treba da šnicle zatvorite kratkim prženjem u tiganju sa obe strane na jakoj vatri.

Odmah nakon prženja prebacite šnicle u pleh i ubacite ih u zagrejanu rernu.

Pecite sočne teleće šnicle u zavisnosti kakav stepen pripremljenosti želite, ali otprilike je vreme pečenja od 10 do 12 minuta. Ako su šnicle deblje od jednom centimetra, možete da ih pečete i malo duže.

Nikako nemojte da prepečete meso, kako ne bi bilo suvo.

Poslužite šnicle tople, sa omiljenim prilogom ili sosom, a so dodajte tek na kraju.

Obavezno pre nego što nasečete šnicle, sačekajte 2-3 minuta, kako bi se sokovi slegli u mesu i kako bi bilo zaista sočno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: