Način pripreme
Operete i isečete patlidžan na kriške (može i na krugove) debljine oko 1 cm. Možete da ga oljuštite pre toga ako ne volite koru.
Poređajte ih u posudu za pečenje sa papirom za pečenje, koji ste obilno namazali uljem.
Pravite lagane razreze nožem na 2-3 mesta po svakoj kriški patlidžana i stavite u njih po jedno parčence belog luka (isečenog na tanke parčiće).
Posolite, pospite uljem i stavite u rernu na 200 stepeni.
Za to vreme isecite paradajz takođe na kriške i usitnite sir kao za pitu.
Nakon što se patlidžan blago zapeče okrenite ga i ređajte odozgo paradajz i preko njega pospite sir.
Opet posolite blago i pospite origano (može bosiljak i drugi začini po vašem ukusu).
Na kraju stavite i po nekoliko kapra preko svkog patlidžana sa sirom i opet blago pospite uljem.
Pecite patlidžan sa kozijim sirom, paradajzom i kaprom dok se sir blago ne zarumeni.