Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Patlidžan sa kozijim sirom, paradajzom i kaprom

Patlidžan sa kozijim sirom, paradajzom i kaprom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Patlidžan sa kozijim sirom, paradajzom i kaprom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ukusno predjelo od patlidžana, za koje će gosti čim ga vide reće ah od iznenađenja"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veći
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz - 2 obična ili 6 čeri paradajza
  • koziji sir - 300 g (kravlji, ovčiji)
  • ulje - za mazanje posude i za posipanje
  • origano
  • so
  • kapar - oko 3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operete i isečete patlidžan na kriške (može i na krugove) debljine oko 1 cm. Možete da ga oljuštite pre toga ako ne volite koru.

Poređajte ih u posudu za pečenje sa papirom za pečenje, koji ste obilno namazali uljem.

Pravite lagane razreze nožem na 2-3 mesta po svakoj kriški patlidžana i stavite u njih po jedno parčence belog luka (isečenog na tanke parčiće).

Posolite, pospite uljem i stavite u rernu na 200 stepeni.

Za to vreme isecite paradajz takođe na kriške i usitnite sir kao za pitu.

Nakon što se patlidžan blago zapeče okrenite ga i ređajte odozgo paradajz i preko njega pospite sir.

Opet posolite blago i pospite origano (može bosiljak i drugi začini po vašem ukusu).

Na kraju stavite i po nekoliko kapra preko svkog patlidžana sa sirom i opet blago pospite uljem.

Pecite patlidžan sa kozijim sirom, paradajzom i kaprom dok se sir blago ne zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: