Česnica

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Česnica
Fotografije: Veca
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ova česnica je pravi čuvar tradicije"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • gazirana mineralna voda - 300 ml
  • belo pšenično brašno - 2 šoljice
  • projino brašno - 3 šoljice
  • ulje - 1, 5 šoljica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 2 ravne kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja, dodati gaziranu mineralnu vodu i umutiti mikserom.

Zatim umešati belo pšenično brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati projino brašno, ulje, posoliti i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu usuti u pleh obložen pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

Za to vreme, zasebno, u alu-foliju uviti metalnu paru, dren, zrno kukuruza, seme duleka, zrno pasulja, bosiljak, badnjak i zrno pšenice.

Nakon 10 minuta pečenja, tepsiju izvaditi iz rerne i zarezati na 8 mesta i u svako staviti po jedan deo zavijen u alu-foliji.

Vratiti tepsiju u rernu, pojačati temperaturu na 200 stepeni i česnicu peći još 20 minuta.

Gotovu česnicu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.

Česnicu izručiti iz tepsije.

Napomena: Ovo je moj način pravljenja česnice. Mekana je i veoma ukusna, te Vam je toplo preporučujem.

Belo pšenično brašno, projino brašno i ulje meriti šoljicom za crnu kafu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: