Način pripreme
1. Oljuštite i očistite bundevu od semenki. Isecite je na komade i kuvajte ili kuvjate na pari dok ne omekša, približno 30 minuta. Ostavite da se ohladi i stavite da se lepo ohladi u frižideru.
2. Procedite sok iz kompota od žutih šljiva, a voće očistite i oljuštite - pošto kad šoljive omekšaju kora se lako skida. Za smuti će vam biti potrebno ne više od 4 žute šljive.
3. Sameljite u blenderu bundevu i voće iz kompota. Sipajte sok, mleko i malo soka od jabuka. Po želji možete zasladiti.
4. Uključite ponovo uređajte da se sastojci ponovo samelju, ovaj put zajedno sa tečnošću i da smuti postane savršeno fin.
Ako je gust, razredite ga sa još soka od jabuka.
5. Sipajte u čaše i servirajte koristan i ukusan napitak smuti sa bundevom i kompotom od šljiva.