Način pripreme
Luk se očisti i sitno isecka. U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Dodaje se luk i prstohvat šećera. Prži se.
Dodaje se mleveno meso, tako što se sitno izdrobi. Preprži se i skida se sa ringle. Mladi luk i peršun se očiste i operu. Sitno se iseckaju i dodaju se u tiganj. Dodaje se sitni sir i senf. Začini se solju.
Sastojci se mešaju tako da smesa postane homogenija od zagrejanog tiganja. Priprema se nauljena pravougaona tepsija.
Uzimaju se kore za pitu, tako što se za svaku od pitica koriste po 2 kore. Posipa se uljem i kuvarskom četkicom se raspoređuje po celoj kori. Raspoređuje se nadev po dužini uže strane.
Zahvata se dupla kora i uvija se po celoj dužini sa oba kraja, tako kao da se uvija tompus oba kraja da budu zapušena. Uvija se pitica. Ređa se u tepsiju.
Isto se ponavlja dok ne nestanu proizvodi. U posudici se razbije jaje. Dodaje se kiselo mleko. Umuti se.
Ovom smesom se premazuju sve duge pitice. Posipaju se makovim semenom. Peku se dok ne budu gotove. Iz kuće se proteže sjajna aroma, a duge pitice sa lukom, mlevenim mesom i sitnim sirom nisu uspele čak ni da se ohlade.