Način pripreme
Ove ukusne duge pitice su idelane za aperitiv ili za započinjanje večere sa prijateljima!
Spremite nadev tako što dinstate bejbi spanać u nelepljivom tiganju sa mlazom maslaca pet minuta, tek toliko dok ne omekša. Ostavite da se ohladi potpuno, pre nego što ga iseckate nožem i dodate u rikotu sa sirom, solju i biberom. Promešajte sve dobro i ostavite sa strane. Ako koristite peršun, jednostavno ga isecite i dodajte u smesu.
Isecite svaki list na dva dela, tako da se dobiju dva lista. Namažite površinu lista maslinovim uljem, pomešanim sa vodom.
Stavite kašiku nadeva u donji deo lista, zatvorite sa strane, nakvasite ih ponovo emulzijom od maslinovog ulja i vode i uvijte rolat od testa do kraja.
Stavite pitice sa spanaćem na list papira za pečenje, pokrijte papirom za pečenje i pre nego što ih ispečete namažite ih emulizijom i rasporedite susam odozgo.
Ispecite duge pitice sa rikotom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Izvadite iz rerne i servirajte ohlađene.
Uživajte!