Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Duge pitice sa rikotom

Duge pitice sa rikotom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Duge pitice sa rikotom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"U trenutku u kome smo ugledali duge pitice sa rikotom, shvatili smo kakav će biti sutrašnji doručak"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 listova
  • rikota - 150 g
  • bejbi spanać - 100 g ili peršun
  • parmezan - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 5 kašika, ekstra devičansko
  • voda - 1/2 šolje
  • susam - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ove ukusne duge pitice su idelane za aperitiv ili za započinjanje večere sa prijateljima!

Spremite nadev tako što dinstate bejbi spanać u nelepljivom tiganju sa mlazom maslaca pet minuta, tek toliko dok ne omekša. Ostavite da se ohladi potpuno, pre nego što ga iseckate nožem i dodate u rikotu sa sirom, solju i biberom. Promešajte sve dobro i ostavite sa strane. Ako koristite peršun, jednostavno ga isecite i dodajte u smesu.

Isecite svaki list na dva dela, tako da se dobiju dva lista. Namažite površinu lista maslinovim uljem, pomešanim sa vodom.

Stavite kašiku nadeva u donji deo lista, zatvorite sa strane, nakvasite ih ponovo emulzijom od maslinovog ulja i vode i uvijte rolat od testa do kraja.

Stavite pitice sa spanaćem na list papira za pečenje, pokrijte papirom za pečenje i pre nego što ih ispečete namažite ih emulizijom i rasporedite susam odozgo.

Ispecite duge pitice sa rikotom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Izvadite iz rerne i servirajte ohlađene.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: