Način pripreme
Skuvajte kinou kako je naznačeno na pakovanje, Ocedite i poprskajte je maslinovim uljem, mešajte pažljovo, da se ne zalepe zrna. Ostavite da se ohladi.
Usitnite luk i paradajz, masline isecite na krugove. Dodajte ih u kinou.
Iseckajte peršun i promešaje sa solju, sokom od limuna, maslinovim uljem i biberom.
Začinite salatu ovim aromatičnim dresingom, a možete da dodate još maslinovog ulja ili soka od limuna, da bude po vašem ukusu.
Ocedite školjke od marinade iz konzerve i rasporedite preko svake porcije salate.
Najbolje je da ih stavite odozgo, a ne da pomešate, jer su školjke krhke i iskidaće se.
Ako koristite sveže školjke, onda već možete da ih skuvate na pari i da ih promešate sa salatom.
Mediteranska salata sa školjkama, maslinama i kinoom je gotova.