Kiš sa šparglama i rabarbarom

Kiš sa šparglama i rabarbarom

19/01/2021
"Ako jednom budete probali ovaj kiš sa šparglama i rabarbarom, nema stajanja da znate"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za testo
  • belo brašno - 150 g
  • integralno brašno - 150 g
  • so - 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 125 g
  • voda - 2 i 1/2 supene kašike
  • za nadev
  • pavlaka - 100 ml
  • kotidž sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • rabarbara - 1 i 1/2 supene kašike
  • špargle
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ovog odličnog kiša sa šparglama i rabarbarom će nam biti potreban pleh prečnika 28 cm, obložen papirom za pečenje.

Prvo, od navedenih sastojaka pravimo testo sa maslacem, pokrivamo i ostavljamo u frižider na oko 30 minuta.

Nakon toga na brašnom posutoj radnoj površini razvučemo okruglu koru prečnika oko 32 cm.

Stavljamo u pleh, probodemo na nekoliko mesta viljuškom i stavljamo da se peče na 220 stepeni oko 2 minuta.

Za to vreme počinjemo sa pripremom nadeva za ukusni kiš.

Pavlaku, jaje i sir umutimo, dodajemo so i biber.

Ovu smesu sipamo unutra preko prethodno zapečenog testa.

Rabarbaru, isečenu na komade dužine oko 6 cm podelimo na dva dela po dužini i pomešamo sa šećerom.

Špargle, isečene po dužini na dva dela i nakon toga na komade oko 6 cm i rabararu ređamo u sporalu.

Kiš od povrća pečemo oko 40 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar