Volovani sa piletinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
313
21/01/2021
"Volovani sa piletinom, nakon kojih će svi oblizati prste"
Priprema25 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • pileće meso - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 2 - 3 stabljike
  • belo vino - 300 ml
  • zelene masline - 150 g
  • crne masline - 150 g
  • so
  • ulje - 1 kašika
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo isecite na 8 kvadrata.

Dva suprotna ugla svakog kvadrata se preseku i trake koje dobijete prebacite na suprotne krajeve. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5 minuta, a zatim smanjite rernu na 170 ° C i nastavite da pečete još 20 minuta.

Ostavite da se ohlade.

Piletinu isecite na komade i dinstajte u ulju.

Dodajte obe vrste luka i nakon što omekšaju začinite ruzmarinom i solju.

Sipajte vino i nakon oko 5-6 minuta dodajte masline.

Jelo se kuva dok ne ostane samo na masnoći.

Ohlađene volovane punite piletinom i ukrasite svežim povrćem.

Prijatno uz ove volovane sa piletinom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar