Volovani sa piletinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
351
365
Volovani sa piletinom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 2
21/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Volovani sa piletinom, nakon kojih će svi oblizati prste"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • pileće meso - 600 g
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 2 - 3 stabljike
  • belo vino - 300 ml
  • zelene masline - 150 g
  • crne masline - 150 g
  • so
  • ulje - 1 kašika
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo isecite na 8 kvadrata.

Dva suprotna ugla svakog kvadrata se preseku i trake koje dobijete prebacite na suprotne krajeve. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5 minuta, a zatim smanjite rernu na 170 ° C i nastavite da pečete još 20 minuta.

Ostavite da se ohlade.

Piletinu isecite na komade i dinstajte u ulju.

Dodajte obe vrste luka i nakon što omekšaju začinite ruzmarinom i solju.

Sipajte vino i nakon oko 5-6 minuta dodajte masline.

Jelo se kuva dok ne ostane samo na masnoći.

Ohlađene volovane punite piletinom i ukrasite svežim povrćem.

Prijatno uz ove volovane sa piletinom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: