Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Najbolje punjeno pile sa pirinčem

Najbolje punjeno pile sa pirinčem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Najbolje punjeno pile sa pirinčem
Fotografije: Ivelina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ovo punjeno pile definitivno ima ukus za nadev"

Potrebni sastojci

  • pile - 1, 5 kg
  • pirinač - 120 g
  • šljive - 60 g ili sušene kajsije, suvo grožđe
  • belo vino - pola šolje, suvo
  • maslac - 50 g
  • aromatične biljke - po izoru, majčina dušica, ruzmarin, lovorov list i baštenski čaj
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • mandarine - sok, sveže ceđen
* merne jedinice

Način pripreme

Moj recept za pile punjeno priinčem i šljivama je veoma jednostavan da se napravi i uz nekoliko koraka dobićete jedno jelo idealno za ručak u nedelju. pile punjeno priičem takođe je idealno za preznične trpeze kao povod za božićni ručak.

Možete da napravite pirinač po vašem ukusu i da uzmete repliko spremanja punjene ćurke za dan zahvalnosti. Pile, pinjeno pirinčem je idelano čak i ako se jede sledećeg dana.

Evo kako da napravite najbolje pile sa nadevom od pirinča i šljiva, koje ste nekada probali!

U veliku šerpu stavite maslac, šljive isečene na male parčiće (i bez koštica! ). Nakon što ostavite da se kratko izdinstaju i aromatizuju maslac, dodajte pirinač i zapržite ga.

Deglazirajte pirinač sa belim vinom, ostavite ga da ispari i nakon toga ga kuvajte neprestano ga vlažeći bujonom i mešajte kao za klasičan rižoto!

Ostavite pirinač blago al dente. Operite dobro pile, osušite ga kuhinjskim ubrusom i prevucite ga iznad plamena da izgori preostalo perje. Pospite ga iznutra solju i napunite pirinčem.

Poređajte pile, punjeno pirinčem u posudu za pečenje i namažite ga ekstra devičanskim maslinovim uljem, začinite solju, biberom, biljkama po vašem izboru (majčina dušica, ruzmarin, lovorov list i baštenski čaj).

Možete oko uksunog punjenog pileta da stavite nekoliko krompira. Pokrijte pile listom aluminijumske folije i pecite na 200 stepeni 30 minuta.

Deglazirajte sokom od mandarine, sklonite aluminijumsku foliju i nastavite da kuvate još 30 minuta.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: