Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Brza štrudla sa jabukom

Brza štrudla sa jabukom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Brza štrudla sa jabukom
Fotografije: Veselina
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Toliko je brza ova štrudla sa jabukama da će pleh biti prazan dok se okrenete"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jabuke - 1 kg (4 ili 5 jabuka)
  • šećer - 4 kašike
  • prezle - 1/2 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • orasi - 1/2 šolje, sitno seckani
  • maslac - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke oljuštite i narendajte ih na krupno.

U drugoj posudi ocedite jabuke, tako što ih pritiskate rukama. Dodajte šećer i cimet u oceđene jabuke.

Istopite maslac. Uzmite pakovanje kora i presecite ih na pola.

Premažite jednu koru maslacem i stavite nadev u donji kraj, ali ostavite malo mesta sa oba kraja.

Uhvatite jedan kraj kore i stavite ga na sredinu odmah uz nadev, isto to uradite i sa drugim krajem i oblikujte rolnicu.

Poređajte jednostavnu štrudlu na papir za pečenje u plehu i odozgo premažite maslacem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 minuta oko 30 minuta do zlatne boje.

Pospite brzu štrudlu sa jabukama šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: