Način pripreme
U dubokoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom dok smesa ne postane gusta i ne pobeli.
Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i aromatične začine (cimet, kardamon, đumbir, muskatni oraščić, karanfilić).
Promešajte dobro i pažljivo dodajte pire od bundeve.
U odgovarajuću posudu za pečenje stavite papir za pečenje, namažite maslacem i pospite sa malo brašna. Sipajte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Pažljivo prebacite slatki rolat na pamučnu kuhinjsku krpu i skolonite papir za pečenje.
Uvijte koru pažljivo u rolat i ostavite na rešetki da se ohladi. Nakon toga pažljivo razvijte rolat i namažite domaćim slatkom od jagoda u pospite orasima, nakon toga ponovo uvijte u rolat.
Ostavite u frižideru 2 sata. Pre serviranja pospite kakaom.
Rolat od bundeve sa aromom jeseni je gotov.