Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Gruzijski Hinkali (Khinkali)

Gruzijski Hinkali (Khinkali)

NikiNiki
Guru
558783k145
Gruzijski Hinkali (Khinkali)
Fotografije: Niki
2 / 4
29/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
15
"Gruzijski hinkali su specijalitet koji obavezno morate da probate - ideja je da ih poslužite sa sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 1/2 šolje
  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • mleveno meso - 500 g
  • bujon - 100 g
  • mirođija
  • peršun
  • luk - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko volite svežu testeninu, cenićete ovaj gruzijski recept.

Umesimo meko testo od brašna, vode, jaja i soli. Razvijamo testo. Pomoću čaše isečemo krugove.

Pripremamo punjenje, tako što pomešamo mleveno meso, beli luk i luk i pasiramo, dodajemo i suve začine.

Dodajemo meso u topli bujon, dodajemo sveže začine i promešamo. Ostavljamo na sat vremena.

U sredinu svakog komadastavljamo deo od punjenja, sakupimo krajeve i pritiskamo ih da se zalepe.

U duboku šerpu stavljamo vodu da provri.

Pomoću rupičaste kašike spuštamo hinkale, tako što prvo zadržavamo malo u vodi pre nego što spustimo.

Čim isplivaju na površinu, gotovi su. Gotovi gruzijski hinkali mogu da se serviraju sa sosom od belog luka. Malo podsećaju na knedle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
U testo za hinkale nikako ne idu jaja
17.09.2022 12:16