Način pripreme
Rerna - 200 stepeni;
Pljosnata tepsija, obložena papirom za pečenje.
U posudi se mešaju brašno, so i dodaje se maslac u kockicama. Dlanovima se pretvara u mrve ili ručnim blenderom. Dodaje se voda po proceni, tako da se oblikuje gruba lopta testa. Testo se meri na vagi i deli se na 4 jednaka dela, kod mene je bilo otprilike 62 g svaki deo. Oblikuju se u diskove, uvijaju se u svežu foliju i ostavljaju se u frižideru, dok se ne pripremi nadev - otprilike 30 minuta.
Nadev
Pečurke se ogule, uklone se drške, obrišu se vlažnim ubrusom. Seku se na kriškice.
Luk se secka.
U tiganju se zagreje maslinovo ulje i maslac na srednjoj temperaturi. Dodaje se luk, promeša se dok ne omekne. Dodaju se pečurke, posoli se i kuvaju se 15 minuta. Da ostanu u potpunosti na masti. U ovom trenutku se sipa supena kašika soja sosa, promeša se, dodaje se prstohvat majčine dušice, posipa se mlevenim crnim biberom. Ponovo se promeša i skida se sa ringle. U potpunosti se hladi.
Na blago nabrašnjenoj radnoj površini se tanko razvija jedan ohlađeni disk testa u okrugli oblik. Može da se razvije i između dva papira. U sredinu se stavlja po jedna supena kašika nadeva, raspoređuje se, tako što su 2 prsta od strane bez nadeva. Spoljašnje strane testa se uvijaju ka unutra, hvatajući i malo od nadeva. Testo se premazuje belancem. Na taj način se vrši proces i sa drugim diskovima testa.
Peče se na 200 stepeni otprilike 20 minuta. Vadi se iz rerne i u sredinu punjenja se razbije jedno jaje. Dopeče se još 8/10 minuta. Ukoliko je jaje previše veliko, uklanja se deo od belanca.
Prilikom serviranja se stavlja komad galeta na odgovarajući tanjir, a sa strane se dodaje posudica izrendanog Grijer sira. Može i da se pospe jaje za vreme pečnja, po izboru je.