Način pripreme
Zagrijte rernu na 175ºC. Narežite krajeve patlidžana, a zatim ih narežite po dužini na kriške i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Začinite solju i biberom, pokapajte malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta. Neka se ohladi.
U međuvremenu u velikoj posudi pomešajte sir ricotta, parmezan, mocarelu, jaje, koricu limuna, muškatni oraščić, so, biber i bosiljak.
Povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Na dno posude za pečenje rasporedite 200 g sosa. Kašikom otprilike 1-2 kašike smese stavite na krišku patlidžana, a zatim smotajte.
Složite kolute u posudu za pečenje, šavom okrenutom prema dole. Prelijte preostalim sosom i pospite preostalom mocarelom.
Pecite oko 20 minuta, dok se sir ne otopi i ne porumeni.