Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Jerusalimski kružići

Jerusalimski kružići

TheoTheo
Početnik
3714
Jerusalimski kružići
Fotografije: Theo
1 / 6
27/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Već sam pogled na fotografiju tera nas da počnemo sa pripremom..."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • kvasac - 20 g svežeg ili jedna kesica suvog
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1, 5 kašičice
  • voda - 100 ml + malo mlake vode za razvijanje kvasca
  • jaje - 1 kom.
  • crni i beli susam
* merne jedinice

Način pripreme

U šoljicu stavite kvasac (ako radite sa svežim kvascem onda ga izdrobite), šećer i malo mlake vode, izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.

*Ja sam u ovom slučaju pomešala intergralno i brašno T-500, vi možete koristiti brašno koje i inače koristite.

U činiju staviti pola količine brašna, dodati ulje, maslac i nadošli kvasac, pa sve izmešati.

Dodati so, pa dodati još malo brašna, pa dodati vodu i izmešati.

Ostatak brašna dodavati postepeno i mešati dok se ne dobije glatko testo (3-4 minuta).

Od umešanog testa kidati komadiće proizvoljne veličine, od njih napraviti kuglice i zatim formirati valjak čije krajeve treba spojiti u krug.

Pleh obložiti papirom za pečenje ili folijom i ređati kružiće tako da ima 2cm razmaka između svakog.

Premazati kružiće jajetom, posuti crnim i belim susamom i ostaviti 30min da odstoji.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta (u zavisnosti od rerne), dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Nataša
Nataša
odlicno
29.01.2021 15:32
1