Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teleći komadići sa leblebijama i dve vrste pirinča

Teleći komadići sa leblebijama i dve vrste pirinča

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Teleći komadići sa leblebijama i dve vrste pirinča2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Teleći komadići sa leblebijama i dve vrste pirinča - jelo koje prihvatamo raširenih ruku"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • teleći bujon - 1 teglica
  • leblebije iz konzerve - 400 g
  • divlji pirinač - 2/3 šolje, miks blanširanog i
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • kurkuma
  • kardamon
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckamo. 2/3 njega prepržimo u dubokoj posudi.

Kada postane zlatkast, dodajemo teletinu, iseckanu na male komade. Nakon što se blago zaprži, ostavljamo pod poklopcem na desetak minuta da se izdinsta.

Dodajemo paradajz pire i začine (osim kurkume).

Ukoliko bude neophodno, razređujemo sa malo bujona. Dinstamo dok ne bude gotovo meso.

U drugoj posudi dinstamo ostali luk. Dodajemo pirinač i luk.

Njegova količine je prema uputstvima za pripremu na pakovanju.

Kada tečnost skoro ispari, dodajemo kurkumu, malo bibera i soli (ukoliko bujon nije dovoljno slan).

Unutra sipamo i leblebije. Teleće komadiće ostavljamo na još 5 minuta na ringli.

Poslužujemo teleće komadiće sa leblebijama i dve vrste pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: