Piletina sa spanaćem na indijski način

Piletina sa spanaćem na indijski način

18/02/2021
"Neverovatan orijentalni ukus sa ovom odličnom piletinom sa spanaćem na indijski način"
Priprema15 min.
Kuvanje28 min.
Ukupno43 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 650 g
  • spanać - 100 g, svež
  • šalot luk - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 200 g
  • kravlji maslca - 50 g ili gxi
  • đumbir - 2 - 3 cm koren, oljušten
  • kari - 2 supene kašike, ravne
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 2 prstohvata
  • cimet - 1 - 2 prstohvata
  • smeđi šećer - 30 g
  • beli luk u prahu - 2 prstohvata ili još jedan izgnječeni čen
  • bademi - 20 g, mleveni
  • voda - 60 ml
  • so - po ukusu
  • korijander - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite pileće grudi od žilica i debljine. Isecite na velike zalogaje i marinirajte u soku od limuna, alevom paprici, biberu, cimetu, malo soli i belog luka u prahu ili ignječenog i sa jednom kašičicom karija u prahu.

Ostavite da stoji minimum 30 minuta u marinadi ili 1 noć u frižideru.

2. Izrendajte luk šalot, dva čena belog luka i koren đumbira. Dinstajte ih 6 minuta u mslacu.

3. Dodajte spanać, opran i isečen i mešajte dok se ne zalepi. Onda stavite paradajz pire, šećer, drugu kašiku karija, vodu, još soli i mlevene bademe. Mešajte minut-dva na umerenoj vatri.

4. Izvadite pileće meso iz marinade, stavite u sve ostalo i promešajte. Sipajte i samu marinadu u pileći kari i kuvajte 15 minuta ispod poklopca.

5. Servirajte piletinu sa spanaćem na indijski način, pospite iseckanim svežim listovima korijandera.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar