Način pripreme
Svi vole hrskave grisine koje se brzo pripremaju. Ove su spremne za trenutak i nema potrebe da se čeka da testo narasta.
Fantastično su društvo za sve vrste namaza, umaka, dipova i kao grickalice za prijatne večeri ispred televizora u kući.
Za ljubitelje ljute i pikantne hrane, ove grisine su ono pravo.
Najlakše ih možete umesiti u blenderu, jer će u sekundi vaše testo biti gotovo. U uređaj stavite sve pobrojane namirnice i začine (papriku izmrvite) i uključite na 20 sekundi. Ako ima potrebe dodajte još brašna dok ne dobijete glatko i mekano testo.
Razume se, možete ga umesiti i rukama, ali tada korisitite mekši maslac.
Formirajte dugačke i tanke kanape od testa i poređajte ih u pleh, pokriven papirom za pečenje i ostavite rastojanje između grisina.
Pecite na 190 stepeni dok ne porumene i ne zamirišu prijatno - oko 15 minuta, u zavisnosti od debljine.
Kada se ohlade, vaše pikantne grisine su spremne da ukrase sto i da ih pojedete sa zadovoljstvom!
Prijatno!