Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva na turski način

Pečena bundeva na turski način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pečena bundeva na turski način4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Neverovatna pečena bundeva na turski način - preporučujemo vam da je uključite i spisak recepata koje treba probati"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šoljica, iseckani
  • pavlaka - 1 šolja, po želji
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite bundevu i nasecite je na kruone komade. Poređajte bundevu u nauljeni pleh i pospite je obilno šećerom. Ostavite bundevu na nekoliko sati, dok ne pusti sok.

Nakon toga ubacite bundevu u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite. S vremena na vreme okrećite komade bundeve i prelivajte ih slatkim sokom iz pleha, koji se pojavio.

Po želji možete da dodate još šećera, ako vam se čini da bundeva nije dovoljno slatka. Nakon otprilike 70-80 minuta pečenja bundeva bi trebalo da je gotova. Izvadite je i pospite seckanim orasima. Ostavite da se ohladi i poslužite uz pavlaku.

Neverovatna pečena bundeva za celu porodicu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: