Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Krkhi pileći bataci u maslacu

Krkhi pileći bataci u maslacu

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Krkhi pileći bataci u maslacu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Najkrhkiji i sočni pileći bataci u maslacu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 80 g
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa kipućom i posoljenom vodom kuvamo batake deset minuta.

Vadimo meso i dobro ga natrljamo začinima. Poređamo pile u posudu za pečenje i dodajemo oko 80 ml bujona na piletinu. Poređamo maslac preko svakog bataka.

Pečemo oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, pri čemu s vremena na vreme prelivamo meso bujonom u kome se peče da bi bilo sočnije, a korica hrskavija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: