Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci i začinjeni maslac

Pileći bataci i začinjeni maslac

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pileći bataci i začinjeni maslac
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Samo još da odaberete salatu, i savršeni ručak je na stolu"

Potrebni sastojci

  • pileći batak sa karabatakom - 3 kom.
  • maslac - 100 g
  • beli luk - 2 čena, protisnut
  • peršun - 2 - 3 kašike, naseckan
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Meso oprati, posušiti i odvojiti batak i karabatak.

Maslac umutiti, dodati beli luk, peršun, so i biber i dobro sjediniti.

Pažljivo podići kožu od mesa, nadenuti začinjenim maslacem, vratiti je nazad, premazati piletinu sa svih strana.

Pripremljeno meso položiti je u vatrostalni sud, poklopiti i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Skinuti poklopac i dopeći da lepo porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: