Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa pečurkama i pavlakom

Taljatele sa pečurkama i pavlakom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
12238
Taljatele sa pečurkama i pavlakom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Sjajna aroma, koja dolazi iz rerne svima poručuje da se u tiganju kuvaju taljatele sa pečurkama i pavlakom"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 350 g
  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 250 ml
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslac - 30 g
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • senf - 1 kašičica
  • parmezan - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se kuva prema uputstvu na pakovanju. Pečurke se zaprže dok ne budu potpuno gotove.

Dodaje se so i biber. Pavlaka se muti sa mlekom i senfom, dodaje se pileći bujon.

Ostavlja se da se zgusne i dodaju se pečurke i peršun. Sos se pomeša sa testeninom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: