Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene zelene paprike

Punjene zelene paprike

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Punjene zelene paprike
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Ukusne punjene paprike za praznike i obične dane"

Potrebni sastojci

  • paprika babura - 12 kom., mala
  • krompir - 1 kom.
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1/2 šolja
  • crveni luk - 1 kom.
  • beli luk - 5 čena
  • šargarepa - 1 kom
  • ulje - 100 ml
  • so
  • biber
  • sok od paradajza - 300 ml
  • topla voda - 300ml
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistiti, oprati, izvaditi im drške, ocediti i prosušiti. Luk sitno iseckati, šargarepu izrendati. Tiganj staviti na ringlu, malo ulja, pa luk i šargarepu prodinstati.

Dodati mleveno meso, posoliti i pobiberiti i dinstati dok ne porumeni. Mesu dodati pirinač, sitno iseckan beli luk i promešati sve.

Smesom puniti paprike, ne baš do kraja jer će pirinačč narasti. Oprati krompir, oljuštiti, iseći na listove i zatvoriti paprike krompirom.

U vatrostalnu posudu staviti sok od paradajza i vodu. Paprike poređati u vatrostalnu i i peći 90 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: