Način pripreme
Sameljemo svinjsko meso. Potrebno je 500 g gotovog mlevenog mesa. Pravim ga sa mlevenim meso, zato što je po mom mišljenju tako ukusnije. Stavljamo mleveno meso u duboku posudu. SItno iseckam paradajz, ako je kora tanka, ne mora se ljuštiti. Ako želite možete oljuštiti.
Paradajz mnogo sitno iseckamo. Za nadev za paprike je potrebna jedna šolja - za prelivanje paprike - 2 šolje. Kad isečemo pardajz dodajemo 1/2 šolje u mleveno meso, 2 šolje odvajamo sa strane. Sitno iseckamo peršun i dodajemo u posudu.
Dodajemo so i biber po ukusu. Dodajemo 1 kašičicu aleve paprike. Ja stavljam malo ljuću. U smesu dodajemo 1 šolju bulgura, prethodno opran i šolju tople vode. Sve dobro promešamo. Očistimo paprike, izvadimo semnke i dršku. Uz pomoć kašike punimo paprike.
Poređamo ih u odgovarajući pleh. Preko paprika ravnomerno rasporedimo 2 šolje sitno iseckanog paradajza. Odozgo sipamo 2 šolje tople vode i ulje. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Neka vam je slatko uz ove zelene paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom!