Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Zelene paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom

Zelene paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Zelene paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom
Fotografije: Mariana
1 / 3
02/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Svima omiljene punjene paprike, ali sa bulgurom i dodatkom po izboru - eto jedne ukusne ideje za ručak"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • bulgur - 1 šolja
  • paradajz - 2 ½ šolje, sitno iseckan
  • peršun - 4 supene kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 3 šolje, topla
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo svinjsko meso. Potrebno je 500 g gotovog mlevenog mesa. Pravim ga sa mlevenim meso, zato što je po mom mišljenju tako ukusnije. Stavljamo mleveno meso u duboku posudu. SItno iseckam paradajz, ako je kora tanka, ne mora se ljuštiti. Ako želite možete oljuštiti.

Paradajz mnogo sitno iseckamo. Za nadev za paprike je potrebna jedna šolja - za prelivanje paprike - 2 šolje. Kad isečemo pardajz dodajemo 1/2 šolje u mleveno meso, 2 šolje odvajamo sa strane. Sitno iseckamo peršun i dodajemo u posudu.

Dodajemo so i biber po ukusu. Dodajemo 1 kašičicu aleve paprike. Ja stavljam malo ljuću. U smesu dodajemo 1 šolju bulgura, prethodno opran i šolju tople vode. Sve dobro promešamo. Očistimo paprike, izvadimo semnke i dršku. Uz pomoć kašike punimo paprike.

Poređamo ih u odgovarajući pleh. Preko paprika ravnomerno rasporedimo 2 šolje sitno iseckanog paradajza. Odozgo sipamo 2 šolje tople vode i ulje. Pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Neka vam je slatko uz ove zelene paprike punjene bulgurom i mlevenim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: